skip to Main Content
+34 642 614 726 hotel@lopalauetdelamuralla.com
El Congost De Mont Rebei

Aventura al Congost de Mont Rebei

Apropar-se al Congost de Mont Rebei té quelcom de ritual iniciàtic. Cada cop que hi vagi serà el primer. Com passa amb les lectures d’algunes obres clàssiques, hi ha llocs que sempre guarden nous descobriments i mai s’acaben.

Ruta emblemàtica

Parlar del Congost de Mont Rebei és parlar d’una de les rutes més emblemàtiques de la geografia catalana. Entre les moltes particularitats podem dir que comparteix frontera entre Aragó i Catalunya, entre les comarques de la Noguera i el Pallars Jussà, i a la vegada també espais protegits com la Reserva Natural de la Noguera i la Serra del Montsec.

 

Viure l’aventura per terra, aigua i aire!

A dia d’avui, el Montsec és un territori extraordinari que obre les portes als Pirineus, molt ric i divers i extraordinàriament propici per l’aventura, la contemplació i la ciència en el que es pot volar, navegar, fer escalada o passejar: tres maneres de desplaçar-se que resulten quotidianes. A més a més, el cel del Montsec ha estat catalogat pel programa Home & Biosfera de la UNESCO com un dels millors cels del món en quant a l’observació.

 

Territori verge

Es parla d’ell com l’últim gran Congost situat en territori verge. La força del paisatge parla per si mateixa: els grans protagonistes d’aquest monument natural son l’aigua (el riu Noguera Pallaresa) i la roca. Hi ha indrets que arriben al 500 metres d’altitud; i, a dins l’aigua, atenció, perquè el màxim són vint metres d’amplada.

Sorprèn el pont suspès del barranc de Sant Jaume, perquè ens situa a la vora de l’emoció que sol provocar transitar a 40 metres per sobre el nivell de l’aigua. Per suposat, també la cova colomera, a la que s’accedeix travessant la via ferrata que, unint vertigen i singularitat, fa les delícies del més aventurers.

Itineraris a peu, en caiac, en bicicleta o en ala delta fan d’aquest territori un lloc excepcional pel turisme actiu. De gran valor ecològic, les seves gairebé 600 hectàrees d’espai protegit garanteixen al visitant sentir-se ben tractat per la natura. Davant de tanta bellesa, no és estrany que més d’un viatger experimenti un “Stendalhazo”.

Després d’aquesta immersió en el Prepirineu més autèntic, el viatger més agosarat que pel matí va marxar àvid d’aventures, tornarà satisfet i agrairà viure el moment relax a Lo Palauet.

Opcions de rutes

Ruta 1: És el recorregut habitual. Seguint el GR-1, 4 km d’itinerari, anada i tornada. Duració estimada: 4 hores.

Ruta 2: Lo Queixigar i mirador d’Altamiris: 2 km per poc més de tres hores. També travessa el pont suspès i el barranc de la Maçana.

Ruta 3: L’Obaga Gran i carboners, recorregut de 2,5 km pel Camí de les Tarteres. Després de passar el barranc de les Jullanes enllaça amb l’itinerari  2.

Back To Top