skip to Main Content
+34 642 614 726 hotel@lopalauetdelamuralla.com

Cap de setmana a Balaguer

Dia 1: La història de Balaguer

Església de Santa Maria

Un dels llocs que no et pots perdre és l’Església de Santa Maria, construïda el 1351.

Si planeges la teva visita, tingues en compte que l’església tanca els dilluns no festius, el 24, 25 i 31 de desembre, l’1 de gener i el Dilluns de Pasqua. A l’hivern, obre els dissabtes, diumenges i festius de 11:00 a 14:00 hores. Una bona oportunitat per escoltar les campanes de l’església tocant l’Àngelus tots els dissabtes i diumenges.

Basílica del Sant Crist de Balaguer

Va ser construïda sobre una mesquita que s’erigia durant els conflictes entre moros i cristians. Gràcies a la seva posició en el cim d’una muntanya, ofereix vistes espectaculars de la ciutat.

Aquesta basílica alberga una llegenda que es remunta a 1585, relacionada amb el Sant Crist, transmesa de generació en generació a Balaguer.

Centre Històric

La influència àrab a Balaguer és notable, especialment en el barri antic. Aquest nucli històric emmurallat és el centre de la vida de la ciutat, especialment els dissabtes, dia de mercat. La plaça Mercadal, al centre, és la plaça medieval porticada més gran de Catalunya.

Muralles de Balaguer

Aquestes defenses han envoltat la ciutat des del segle XIII i són un exemple de fortificacions militars medievals. Part de les muralles es conserven de manera excel·lent, amb portes i torres que servien com a defensa. Avui dia, aquestes estructures han estat restaurades i les pots visitar en un recorregut per les muralles.

Castell Formós

Construït a partir de l’any 897 amb la finalitat de defensar la ciutat, ha resistit diverses destruccions al llarg de la història. El castell ofereix vistes impressionants de la ciutat.

 

Dia 2: Més enllà del centre

Centre d’Interpretació de l’Or del Segre

Aquí aprendràs com recol·lectar or del riu Segre. L’activitat, d’unes 2 hores de durada, comença amb una explicació sobre l’or i com extreure’l del riu. Llavors, baixaràs al riu per posar en pràctica el que has après. Es diu que pots recol·lectar entre 4 i 8 partícules d’or per cada 10 litres de grava i sorra. Una activitat ideal per a tota la família!

Parc Arqueològic Pla d’Almatà de Balaguer

Aquest és el jaciment més gran i millor conservat del període andalusí a Catalunya. Al segle VIII, els exèrcits àrabs i berbers van establir assentaments militars a prop del riu Segre. La visita és molt interessant, ja que podràs explorar les estructures i delimitacions de l’antiga zona residencial.

Museu de la Noguera

Inaugurat el 1983, el Museu de la Noguera s’encarrega de gestionar i protegir el patrimoni arqueològic de Balaguer.

Sopar al Tastet del Reng

Per completar la teva visita a Balaguer gaudeix d’un sopar al Tastet del Reng. Aquest restaurant es basa en la cuina tradicional catalana i utilitza els millors productes de temporada i de la zona.

 

Completa els teus dies a Balaguer amb l’estada més destacada: Lo Palauet de la Muralla

El nostre Hotel Lo Palauet de la Muralla es basa en el concepte d’Hotel, Suites i Esmorzar, amb habitacions dissenyades amb mobles originals d’època i reformades per a la millor comoditat.

Esperem que aquest itinerari de dos dies a Balaguer t’ajudi a gaudir al màxim de la ciutat. No esperis més i vine a descobrir aquesta regió de Catalunya i passa un cap de setmana de desconnexió!

Back To Top