skip to Main Content
+34 642 614 726 hotel@lopalauetdelamuralla.com

Escapada romàntica a Balaguer

Et proposem un pla de cap de setmana romàntic a Balaguer. En aquest blog trobaràs una proposta d’excursions, restaurants i allotjament perquè gaudeixis amb la teva parella d’una meravellosa escapada a Lleida.

Plans a Balaguer

Balaguer és un municipi de la comarca de La Noguera, a Lleida. El seu origen medieval i la seva ubicació a la vora del riu Segre la converteixen en un entorn molt romàntic i ideal per passar un cap de setmana envoltat de naturalesa. T’expliquem els millors plans per fer a Balaguer, alguns d’ells són realment romàntics!

  • Visita turística per Balaguer

La ciutat constitueix un museu històric i arquitectònic per les tres cultures que van habitar la ciutat: la islàmica, la jueva i la cristiana. Al seu barri antic podem trobar vestigis de la seva herència multicultural, mentre que, la part més moderna de Balaguer la trobem més enllà del riu.

Un pla que mai falla és perdre’s entre els carrers del municipi i descobrir racons i entramats plens d’encant. Pots seguir el traçat de l’antiga muralla de Balaguer des de l’alt dels seus murs i admirar la bellesa de la ciutat des d’un prisma diferent.

Un altre edifici històric és l’església Santa Maria de Balaguer, un vigilant etern de la ciutat que s’alça imponent des del punt més elevat de Balaguer.

  • El Tren dels Llacs

El Tren dels Llacs no és un tren qualsevol. Constitueix un tren que circula entre muntanyes, paisatges verds, llacs, congostos i travessa túnels i ponts. Un trajecte que busca oferir als passatgers una experiència visual, panoràmica i amb una històrica única.

La ruta s’inicia a Lleida i finalitza a la Pobla de Segur, tot i que té parada a Balaguer. Una proposta de pla innovador i romàntic, que regala vistes úniques i una experiència inoblidable.

A més, ofereix dues modalitats de trajecte: el Tren Històric, un ferrocarril amb estètica antiga que busca portar als seus passatgers enrere en el temps, a la dècada dels 60; el Tren Panoràmic, que presumeix de grans finestrals per admirar el paisatge.

  • Experiència vinícola a Balaguer

Si ets amant del vi, no et pots perdre la visita a un dels cellers més famosos de la zona d’Urgell. A Balaguer, en un paratge natural de sorprenent bellesa, pau i tranquil·litat es troba el celler familiar Costers del Sió. El celler està situat en una finca de 71 hectàrees de cultiu que no només es dedica a l’elaboració del vi, també es dedica a activitats agrícoles i ramaderes.

Els seus vins són la demostració clara de la forta personalitat de les terres del Prepirineu i presumeixen d’alta qualitat. No et perdis una visita a la finca i als cellers per conèixer la seva història i assaborir els seus vins!

Gastronomia a Balaguer

L’oferta gastronòmica de Balaguer presumeix de plats de cassola i de cullera, ideals per als mesos més freds de l’any. La seva cuina utilitza productes frescos i de temporada per oferir opcions delicioses i tradicionals.

Destaca el Restaurant Calç Xirricló, a Balaguer, un establiment familiar amb més de 60 anys de trajectòria que ofereix plats d’estil mediterrani i amb receptes catalanes.

El Tastet del Reng és un altre restaurant que elabora plats tradicionals però amb una presentació més moderna i original. Destaquem el seu filet de vedella dels Pirineus acompanyada de la famosa “samfaina”, un acompanyament elaborat a base de verdures i amb un sofregit de tomàquet ratllat, all i ceba.

Allotjament a Balaguer

Allotja’t amb la teva parella en una de les suites de l’Hotel El Palauet de la Muralla, a Balaguer. Un allotjament que fusiona l’estil clàssic amb el modern per oferir una estada rústica, acollidora i romàntica, però sense perdre els luxes de la comoditat i els millors serveis.

Back To Top