skip to Main Content
+34 642 614 726 hotel@lopalauetdelamuralla.com

Festivitats a Balaguer en 2024

Les festes constitueixen un dels pilars més importants per celebrar i recordar les tradicions de Balaguer. La majoria d’elles intenten apropar les festes als veïns i fer-los partícips de les festes per desenvolupar el sentiment de comunitat i mantenir les tradicions.

En aquest blog us portem les festivitats més importants a Balaguer d’aquest 2024 perquè organitzis la teva escapada amb temps i reservis estada com més aviat millor.

Els Tres Tombs – Festa de Sant Antoni

17 de gener

La festivitat de Els Tres Tombs consisteix en una desfilada amb carrosses que passejaran per tot el poble de Balaguer. Coincideix amb la Festa de Sant Antoni ja que és una festivitat en la qual es fa homenatge a Sant Antoni Abad, patró dels animals domèstics. De manera que, és una festa en la qual els protagonistes són els animals. Durant la desfilada es podran veure diferents animals de companyia i de granja, per la qual cosa, si ets amant dels animals, no te la pots perdre!

Carnestoltes del Congre

Febrer

El Carnestoltes més eixelebrat es viu a Balaguer amb el seu Carnestoltes del Congre. I com en cada Carnestoltes, hi haurà moltes comparses, disfresses i colors. A més, a Balaguer existeix la tradició de la degustació de l’olla del congre, un plat típic del municipi, a la Plaça de Mercadal. Hauran rues i concurs de ball amb disfresses. T’ho perdràs?

Sant Jordi

23 d’abril

Una de les festes més populars i estimades pels catalans, i una de les més boniques i romàntiques! Sant Jordi és més que una festa, és una tradició que vesteix gairebé tots els pobles i ciutats de Catalunya amb milions de roses vermelles. I Balaguer no serà una excepció. Hauran paradetes de venda de llibres i roses que donaran un ambient especial al municipi.

Fira Q Balaguer, Fira de la Qualitat

Finals d’abril

Encara que, més que una festa, la Fira de la Qualitat és una oportunitat per a apostar pels productes locals, que, al seu torn, recullen les tradicions i costums del municipi. El pavelló de Inpacsa acull enguany la Fira Q, una fira que busca apropar els comerços locals i donar a conèixer els productes de proximitat i de Km 0 als veïns. Una oportunitat per a conèixer el potencial de Balaguer i de la seva regió. En la fira s’integren els principals sectors econòmics de la ciutat, com el comerç, els serveis, la construcció, la restauració i l’oci.

Harpia, Balaguer Medieval

Principis de juny

Balaguer es transforma en un poble de l’època medieval amb una fira de productes artesanals, espectacles a l’aire lliure, actuacions musicals, mostra d’oficis antics i molt més. No et perdis un viatge enrere en el temps, a l’edat mitjana, a Balaguer. Hi haurà fins a un campament històric!

La Murga

Principis de setembre

La Murga és una mostra musical d’artistes locals que precisament busca promocionar i donar a conèixer a músics de la ciutat. Una aposta pel paper que la música exerceix en la societat i un vot de confiança als nous artistes i bandes. Hi hauran concerts en directe, conferències, fires, sessions de micròfon obert, foodrucks i altres activitats. Un cap de setmana ideal per a melòmans!

Encontats

Setembre

La gran festa del conte i dels llibres il·lustrats. Encara que és una festivitat dirigida a un públic infantil, és una oportunitat única per a gaudir de la màgia dels mons fantàstics literaris. Els carrers de Balaguer s’omplen de color amb les seves activitats i tallers, hauran paradetes per a veure i comprar contes i llibres, contacontes i espectacles teatralitzats.

Allotjament a Balaguer

Les festes de Balaguer van néixer amb el propòsit de mantenir viva les tradicions i d’apropar la història de la ciutat als veïns. Per aquesta raó, us animem a allotjar-vos en un dels edificis històrics de Balaguer, a l’hotel El Palauet de la Muralla. En cada racó es troba una història, en cada habitació es respira la màgia, t’hi esperem!

Back To Top