skip to Main Content
El Tren Dels Llacs

El Tren dels llacs

El tren dels llacs és un tren turístic en versió tren històric – vintage que circula els dissabtes i permet conèixer la província de Lleida pas a pas, poble a poble, como es requereix en aquests temps d’immediatesa.

Un viatge de plaer

Ho hem d’admetre: viatjar en tren és un del grans plaers als que pot accedir l’ésser humà. La recerca de la felicitat dóna sentit a la vida i el viatger que puja a un tren sap que s’enfronta a un luxe que reivindica la independència, l’emoció, els descobriments, la mundologia i el diàleg, tant amb el paisatge o com amb els veïns. Avui, quan el luxe més gran és disposar de temps i silenci, res com un tren lent.

 

Una experiència local i retro

Els amants del món ferroviari viuran una peripècia a la seva mida: el plaer de viure una experiència local, familiar i genuïnament retro, al ritme de la sofisticació de les màquines antigues. I la magnitud d’un projecte que uneix Lleida, Balaguer i la Pobla de Segur i que va somiar amb ser transpirenaic i arribar a França.

 

Un paisatge impressionista!

Des de Lo Palauet de la Muralla, és una opció a l’abast de tothom, doncs només cal anar a l’estació de tren de Balaguer. Des d’allà el tren fa un recorregut de 60 km i supera 41 túnels i 31 ponts. En qualsevol cas, el veritable protagonista del recorregut és el paisatge: durant una hora i mitja de trajecte, el viatger du a terme una immersió pròpia de pintor impressionista, en perfecte simbiosi amb les perspectives més originals: rius, congosts, parets calcàries, llacs, estanys, serralades, camps de conreu. La seva memòria retindrà tots aquells noms dels que després en parlarà –ell i el seu compte d’Instagram: Sant Llorenç, Camarasa, Cellers, Sant Antoni, Tremp, riu Noguera Pallaresa, Serralada del Montsec.

Aquí la tenim: la natura als peus del viatger per comprendre l’esplendor d’allò més senzill. Aigua, pedra, aire, vols d’aus, i més enllà de l’horitzó, el Pirineu. Panoràmiques fascinants per un dia perfecte. De tornada a Lo Palauet de la Muralla espera el descans més merescut.

Back To Top