skip to Main Content

Lo Palauet és un hotel

No només això, ens defineix el concepte Hotel, Suites and Breakfast. Totes les nostres habitacions conserven el mobiliari original d’època i estan equipades per proporcionar la comoditat necessària sense renunciar a l’encant d’un lloc tan especial.

Viure-hi és una aventura?

Per suposat, i també una experiència cultural. Hi ha molt per gaudir a Lo Palauet en qualsevol època de l’any, i cal, doncs, aprofitar-se’n de biblioteca, terrassa, celler, salons i obres d’art. Tot plegat fa que l’estada esdevingui una manera de recrear-se en l’estètica i el patrimoni decoratiu.

De quina època és?

El patriarca de la família, convençut de protegir la memòria, i, segons com es miri, també la nostàlgia, ha conservat de manera meticulosa un edifici que es troba a l’antic call jueu de Balaguer, la construcció del qual es remunta a 1333. La seva restauració i conservació manté viva una aura de distinció.

Biblioteca i llibres Lo Palauet

Passem a la Biblioteca…

Ah, sens dubte una de les joies de Lo palauet, i una prova de que l’elegància i l’estil s’avenen, forçosament, amb el benestar. Aquest espai recapta la intimitat i, des del moment en què es trepitja, transmet fascinació immediata.

Més de 1.000 volums!

Hi ha diferents maneres de gaudir dels llibres. Una d’elles és observar-los. Gran part dels més de mil volums d’aquesta biblioteca són de tema religiós. Els més antics daten de l’Edat Mitjana. Després de salvar-se miraculosament durant la Guerra Civil, la col·lecció va ser adquirida al convent de Sant Domènec de Balaguer si bé el seu origen el trobem al monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes, d’on va ser treta en temps de la desamortització.

Terrassa per a celebracions. Lo Paluet

La terrassa i el pas de muralla

Doncs sí, també estan a disposició del viatger. Son uns espais ideals per desconnectar, relaxar-se, prendre el sol, xerrar o improvisar un aperitiu i passejar de dia o de nit, com un antic guardià.

Hi ha plaer més gran que xerrar en una terrassa una nit d’estiu, o fer-ho davant el foc de la llar a l’hivern? A Lo Palauet trobarà les dues opcions.

El celler i el pati sota muralla

Si es desitja organitzar una degustació de vins o un sopar amb molt de gust ho farem. Podem aprofitar la taula de pedra massissa que domina aquest espai.

També es pot visitar el pati sota muralla, delimitat pels gruixuts murs de pedra de l’edifici i per la muralla de Balaguer, un espai únic, fresc a l’estiu, en el que s’han celebrat concerts, festes i reunions de treball.

Llavors, és veritat que Lo Palauet s’assembla a un museu?

Ni més ni menys, a més a més de constituir tot un catàleg d’arts decoratives i un exemple de conservació que, com és ben sabut, és l’essència de tota cultura i allò que dóna caràcter i personalitat als edificis. Molta atenció a la casulla del segle XVI, al tapís del menjador creat a partir del quadre La cometa de Goya, que fou elaborat per la Real Fábrica de Tapices de Santa Bárbara; a la col·lecció de baguls, al mirall de Murano del Salón Romántico i a les moltes obres pictòriques que ornamenten tot Lo Palauet.

Back To Top